Forum Ana Sayfa
Ana Sayfa | Üye Listesi | Gruplar | Arama | Ban List | Şifremi Unuttum| Kayıt | Oturum Aç | Pankart.Org - Ana Sayfa 

Kutlu Doğum Haftası'na Layık Derbi
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni başlık gönder   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Pankart Namustur! Forum Ana Sayfa -> Türk Futbol Gündemi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
EmeK
Yönetici

Durum : Çevrimdışı

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 14:19    Mesaj konusu: Kutlu Doğum Haftası'na Layık Derbi Alıntıyla Cevap Gönder

Turkcell Süper Lig'in kaderini belirleyecek Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray Kaptanı Hakan Şükür'den ilginç bir yorum geldi. Şükür, "Kutlu Doğum Haftası içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Allah kime nasip ederse o kazansın" dedi.

İSTANBUL - Ligde pazar günü Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray'ın Kaptanı Hakan Şükür, derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini ifade ederek "Ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz'in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Allah kime nasip ederse o kazansın" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Zaman
Google
Reklamlar!

Durum :

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 14:19    Mesaj konusu: Reklamlara en fazla tıklayana adminlik verilecektir :)

Başa dön
EmeK
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 14:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hatim mi indireceğiz?
Kutlu Doğum Haftası’na layık derbi!

Bir gün bu ülkenin başına (daha) büyük dertler açılırsa, kardeş kardeşe düşmanca davranırsa, rejim sallanır halk yerlerde yuvarlanırsa, bilin ki, Hakan Şükür’ün bunda çok emeği olacaktır!
Tabi, Galatasaray’ın kupalarında da emeği vardır. Milli Takım adına da gol atmıştır. Lakin, işin vitrinidir onlar.
Asıl mal, tezgahın altında! Özel günlerde, özel durumlarda, özel emirle çıkarılıp sergilenen sonra katlanıp yeni ve daha özel günler için istiflenen mal!
Kim imal etmiştir bilinmez, ama Türk malı olmadığı kesindir.
İlaç gibidir Hakan Şükür...
Cumhuriyet ilkeleri kemirilip ılımlı İslam cübbesi biçilen tesettürlü Türkiye’de futbol üzerinden her türlü operasyona “cesaret ilacı”.
Fedakârdır.
Futboldan kazandığı “dokunulmazlığı” cemaatinin kullanımına açmıştır.
İradesi sağlamdır.
Tıpkı “şeyhi” gibi santim santim, inatla, sebatla, sabırla yürümüş ve hiç de azımsanmayacak kutlu/mutlu günleri görmüştür!
Nasıl başarmıştır?
İnancı sayesinde mi? Derin dini tefekkürüyle mi?
Hayır...
O bildiğimiz meşin yuvarlakla işte.
Futbolda “fenomen” olmasa Hakan Şükür’ü kim takar? Her camide, her tekkede Hakan Şükür gibi binlercesi var.
Yine yapmış yapacağını ve kızışmış Türkiye’nin altına “düz ve kuru” bir odun daha atmış:
“Kutlu Doğum Haftası’na layık bir derbi olsun”!
Kutlu Doğum Haftası, yasadışı bir şey mi?
Hayır.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın peygamberimizin doğumgününe denk düşen bir organizasyonu.
Tamamen ruhani ve kul ile Allah arasında.
Laikliğe bir diş daha geçirilecek ya...
“Din ve devlet harmanlamasına futboldan kurt deliği açalım”!..
Sorarım; küresel futbola entegre, yarısı yabancı Süper Ligimiz’in şampiyonunu belirleyecek bir derbi, nasıl “Kutlu Doğum Haftası’na layık” oynanır?
Her şeyden önce, futbol gibi buram buram para, rekabet ve şöhret kokan “gavur icadı, popüler kültür aracı” nasıl ibadetin parçası haline gelebilir?
İtiraz etseniz, “Sahaya çıkarken bismillah da demeyecek miyiz” mağduriyeti hazır beklemektedir. Babalanırlar bile:
“Kutlu Doğum Haftası”na mı itiraz ediyorsun”?
Etmiyorum. Benim itirazım onu kullananların niyetine... Kullanılmasına.
Bu ülke en “başarılı” Kutlu Doğum Haftası kutlamasını Sincan’da idrak etmiş, bebelere kuran okuma yarışması düzenlenen “Kudüs Gecesi”, 28 Şubat’ın başlıca gerekçesi haline gelmiştir.
Ne yapacağız derbide şimdi; Hatim mi indireceğiz?
Tırmalıyorlar, ırgalıyorlar, sarsıyorlar bu memleketi. Her şeyi kullanıyorlar.
Hakan Şükür gibi kaşıkla verip sapıyla gözümüzü çıkarıyorlar.
Lakin bu gözler göreceğini gördü, insanları tanıdı.
Hakan’ı da biliyoruz çok şükür.
Büyük planın futboldaki mücahitidir kendisi...
Öncelikli bağlılığı Amerika’daki Hoca’yadır. Eşyanın tabiatı gereği öyle olmalıdır. Racon böyledir.
Yani Galatasaray da hikaye... Futbol da... Gol de...
Görünen o ki, bu ülkenin dirliği düzenliği bile.
Her şey ama her şey “varılacak istasyona kadar” beklemek üzerine.
Genç adam... Yüreği kıpır kıpır. Üstelik irade sahibi, fedakâr, başarılı... İlaç gibi.
Tutamıyor kendisini; bekleyemiyor.
Kimbilir belki de zamanı geldi.
Sağ olasın Hakan Şükür!..
Yine becerdin.
Bir tek gün bile bizi müfteri durumuna düşürmedin.

Ercan Güven

Ercan Ağabey döktürmüş, fazla söze gerek yok.
u_Asi

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Eski bakanımız Sayın Alp Yalman'ın dediği gibi; Çarpıtanlar toplumu ayrıştıranlardır. Yabancı futbolcular nasıl sahaya cıkarken istavroz cıkarıp dini hareketlerini sergiliyor. Ama manşetlere taşınmıyorlar. Hakan abi için bu tür spekülasyonlara,çarpıtmalara alışkınız . Herkes Hakan Şükür'ün ne demek istediğini biliyor. Kutlu Doğum Haftası ayıp yada yanlış birşey değil. Bundan kimsenin utanmasına gerek yok.Bence bunları yazanların oturup bu haftanın ne demek oldugunu ogrenmesı gerek.
Buradaki konumuz kutlu doğum haftasının ne anlama geldiği değil yapılan bu çarpıtmalardır. Butun yabancı futbolcular kendılerı dını hareketlerini yapıyorlar. Amac herzamankı gibi Hakan Şükür'ü eleştirmek. Unutmayınki bizde muslumanız bizde Türk'üz.
Tabiki zor değil birtane Hakan Şükür var. Ve bunu da kabullenmek zor oluyordur diğerleri için ...

ee bizde bosuna demiyoruz tribünden ; Kral hakan Şükür Seni cekemeyen butun (...) suratına tükür Wink
ozanouma

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 15:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yabancılar ile Türkiye yi karşılaştırman tam örnek teşkil etmiş! Papalık diye bir kurum var bilmem haberiniz var mı ve direk olarak siyasetin içinde. Avrupa da din ile siyaset birbiri ile ortak yürütülebiliyor.

Bizim ülkemizde din ile siyaset birbiri ile paralel yürütülmemeli, kanun ile de belirlenmiş.

Gelelim futbola: bizim futbolcularımızda maçtan önce veya sonra Allah nasip ederse inşallah vb. demeçler vererek dini inançlarını dile getiriyorlar ve kimse de rahatsız olmuyor. Ama türban, rejim, laiklik gibi konuların ülkemizde hassas olduğu düşünülürse, MAZLUM EDEBİYATININ yaratıcısı Hakan Şükürün demeçleri anlamsız gereksiz. Herkesin inancı kendine. Yaptığı kötü birşey değil ama bu kadar ünlü olmuş birinin dini söylemde bulunmaması gerekir.

2 gün sonra Hristiyan, Musevi ya da başka dinlerden ya da dinsiz futbolcular da demeç verirse kimsenin söz söyleme hakkı olmaz.

Bırakın herkes kendisi inansın.
turkmen_m
cimbomlu1905

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

nasıl bir ülke bu hey Allahım!

kimse ramazan ayı ve cenaze namazları harici "din" demesin

direk irticai faaliyette bulunmuş oluruz...

yazık yazık

bundan 2 yıl önce felan A2 milli takımımızdan bir oyuncu (adını hatırlamıyorum) golünü attıktan sonra t-shirtine " %100 Allah" yazdı diye atv haber demedğini bırakmadı!
irticai faaliyet mi? TFF ceza verecek mi? futbol kariyeri ne olur?

hass....

şimdi kezman'a da misyoner desinler hadi!

ama onlar hristiyan hayranıdır...
Nikolof
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 16:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Senin o Ercan abini yesinler Emek reis..

Ne güzelde yazmış senin o abin..

Bu ülkede dini değerlerine sahip çıkan insanlara nasıl bakıldığı ortadayken seninle bu polemiğe girmek yanlış olur aslında..

At gözlüğü takmışçasına olaylara düz mantık yaklaşanlarla konuşmak kadar saçma birşey yoktur..

jean baudrilliard ne güzel demiş
"bilenle tartışılabilirsin, bilmeyenle tartışabilirsin. bildiğini sananla ise buddha bile gelse tartışamazdı"
Eski Açık!
Şereftir Seni Sevmek

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 16:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hakan önce çalışacan, koşacan, mücadele edecen ve golünü atıp sonrada şükür diyecen.Allah kimse nasip ederse o kazansaymış.

Adnan polat temizliyecek bunları.
EmeK
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 16:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nikolof yazmış:
Senin o Ercan abini yesinler Emek reis..

Ne güzelde yazmış senin o abin..

Bu ülkede dini değerlerine sahip çıkan insanlara nasıl bakıldığı ortadayken seninle bu polemiğe girmek yanlış olur aslında..

At gözlüğü takmışçasına olaylara düz mantık yaklaşanlarla konuşmak kadar saçma birşey yoktur..

jean baudrilliard ne güzel demiş
"bilenle tartışılabilirsin, bilmeyenle tartışabilirsin. bildiğini sananla ise buddha bile gelse tartışamazdı"

Mazlum edebiyatına devam.. Ama Baudrillard'dan alıntı yapman hoşuma gitti, gelişme var..

En son EmeK tarafından Çrş Nis 23, 2008 16:55 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Nikolof
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bilmediğin görüş hakkında yorum yapamazsın reis zaten

Örnek seni yanıltmasın sen mesajı gör yeter...
Alındımı.? Alınmıştır mesaj ben öyle düşünüyorum Smile

Sana ikinci bir örnek daha vereyim ozaman ben birde..

winston churchill diyorki..
"yirmisinde solcu olmayanın kalbi,
ellisinde hala solcu olanın aklı yoktur."

Böyle diyor mesala churchill şimdi sen bundanda mazumsal bir terim çıkartırmısın? Bence çıkartırsın... Nedenmi? sen gibiler görüşüne ters düşen durumalrda karşısındakini hep öyle görmüşsündür çünki..
Saygıyla alakalı şeyler gerçi bunlar...

Hakan ŞÜKÜR ün hiçbirşekilde hedef belirtmeden yaptığı bir açıklamayı direk farklı kefelerle birşeylere karşı olduğunu ima ederek karşımıza getiren senin mazlum kelimesindeki yerini merak ediyorum aslında Smile

Burhan'laşalım ve şöyle bitirelim en iyisi
Bizde Atatürk'çüyüz bizde Cumhuriyet çocuğuyuz ama aynı zaman'dada müslümanız.. Wink
EmeK
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nikolof yazmış:
Bilmediğin görüş hakkında yorum yapamazsın reis zaten
?

Örnek seni yanıltmasın sen mesajı gör yeter...
Alındımı alınmıştır mesaj ben öyle düşünüyorum

Sana ikinci bir örnek daha vereyim ozaman ben birde..

winston churchill diyorki..
"yirmisinde solcu olmayanın kalbi,
ellisinde hala solcu olanın aklı yoktur."

Böyle diyor mesala churchill şimdi sen bundanda mazumsal bir terim çıkartırmısın? Bence çıkartırsın... Nedenmi? sen gibiler görüşüne ters düşen durumalrda karşısındakini hep öyle görmüşsündür çünki..
Saygıyla alakalı şeyler gerçi bunlar...

Hakan ŞÜKÜR ün hiçbirşekilde hedef belirtmeden yaptığı bir açıklamayı direk farklı kefelerle birşeylere arşı olduğunu yamatarak karşımıza getiren senin mazlum kelimesindeki yerini merak ediyorum aslında Smile

Burhan'laşalım ve şöyle bitirelim en iyisi
Bizde Atatürk'çüyüz bizde Cumhuriyet çocuğuyuz aynı zaman'dada müslümanız.. Wink

Bilmediğim görüş derken neyi kastettin anlayamadım ama eğer Baudrillard'dan bahsediyorsan onun görüşlerinin bilinecek bir yönü yoktur. Aslında çok ortak noktanız var. Kendisi, önce Marksist olduğunu öne sürmüş, aradan bir süre geçtikten sonra Marksizm'i eleştirmeye başlamıştır. Çelişkilerle dolu bu insanı da bilim dünyası tabii ki göz ardı etmiştir. Hakan Şükür tabii ki hedef belirtmeyecek. Hocası ne demişti hatırlar mısın ? "Devletin her kademesini, her sokağı, her okulu tamamen ele geçirene kadar hedefini açıklayan bizden değildir, bize ihanet etmiştir."
Umarım sen de Hakan'ın hocası gibi Utah'a kaçmak zorunda kalmazsın, çünkü gidişatın pek iyi gözükmüyor.
Nikolof
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yok aslında sen yanlış anladın. Aslında pekte öneni yok ya neyse Budizmi sevmem ama okumuşumdur vakt-i zamanında nedir ne değildir diye.

Şundanda emin olabilirsin Rejim değerlerine senin kadar değer veren biriyimdir.

Senin tek sorunun at gözlüğü takmış olmandır..
EmeK
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 17:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nikolof yazmış:
Yok aslında sen yanlış anladın. Aslında pekte öneni yok ya neyse Budizmi sevmem ama okumuşumdur vakt-i zamanında nedir ne değildir diye.

Şundanda emin olabilirsin Rejim değerlerine senin kadar değer veren biriyimdir.

Senin tek sorunun at gözlüğü takmış olmandır..

At gözlüğü takan ben miyim sen misin ?

"Hakan Şükür artık din ve vicdan işlerini bir kenara bıraksın, futboluyla ilgilensin. G.Saray’ı da kendi politik görüşüne alet etmesin." demek bu kadar zor mu Umut'cum ? Bak yukarıda bir renkdaşın bu erdemi göstermiş.
Nikolof
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tam tersini ben sana söylesem sen ne dersin ozaman reis..

Bırakın şu adamın üzerinden prim yapmayıda, söylediği her sözü ucundan kıvırarak çekip biryere yapıştırmaktanda.

Adam güzel bir döneme denk geldi ona layık olalım demiş. bu mesajın içeriği senin söylediklerinin neresiyle bağdaştıralıbilir söylermisin?..

Ne yani kimse çıkıp böyle mesajlar veremezmi diyorsun,? derse irticai faliyetler işlemiştirmi diyorsun yoksa ?

Sen baştan Hakan ŞÜKÜR'e kılım desene şuna...

Zamanında az atmadı tabi size sende haklısın Smile
NiqhTmaRe

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hakan Şükür'e Saygım Sonsuz Bunca Yıldır Bizi Golleriyle Kişiliğiyle İnsanlığıyla Kendisine Bağladı Adeta..

Ama Bana Kalırsa Allah Kime Nasip Ederse O Kazansından Çok Biz Kazanalım Çalışalım Oynayalım Biz Kazanalım Demeliydi.
EmeK
Yönetici

MesajTarih: Çrş Nis 23, 2008 17:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Nikolof yazmış:
Tam tersini ben sana söylesem sen ne dersin ozaman reis..

Bırakın şu adamın üzerinden prim yapmayıda, söylediği her sözü ucundan kıvırarak çekip biryere yapıştırmaktanda.

Adam güzel bir döneme denk geldi ona layık olalım demiş. bu mesajın içeriği senin söylediklerinin neresiyle bağdaştıralıbilir söylermisin?..

Ne yani kimse çıkıp böyle mesajlar veremezmi diyorsun,? derse irticai faliyetler işlemiştirmi diyorsun yoksa ?

Sen baştan Hakan ŞÜKÜR'e kılım desene şuna...

Zamanında az atmadı tabi size sende haklısın Smile

Sana birşeyi anlatmak gerçekten deveye hendek atlatmaktan daha sor. Baudrillard'dan yaptığın alıntı gerçekten seni anlatıyor. Ben de Konfüçyus amcamızın zamanında söylediği güzel bir cümleyi aktarayım sana ; "Bilmediğini bilmeyene bir halt öğretemezsin."

Çoğu Galatasaray'lı arkadaş burada doğru şeyler yazmışlar, sen eksik kalsan da olur.
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Pankart Namustur! Forum Ana Sayfa -> Türk Futbol Gündemi Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız