| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
penche1903 BEŞİKT'AŞK'

Kayıt: 28 Hzr 2007 Mesajlar : 541 Durum : Çevrimdışı Konum: Siyahla Beyazın Olduğu Heryerden.
|
Tarih: Pts May 05, 2008 21:50 Mesaj konusu: |
|
|
Ölmeden Önce Ailesine Yazdığı Son Mektuplar.
Baba,
Mektup elinize geçtiğinde ben aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum, insanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler. Önemli olan çok fazla yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de düşmeyeceğimden şüphen olmasın, oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunun da bu olduğunu biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil Türkiye'de yaşayan Kürt ve Türk halkının da anlayacağına inanıyorum. Cenazem için avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara'da 1969'da ölen arkadaşım Taylan Özgür'ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul'a götürmeye kalkma, annemi teselli etmek sana düşüyor, kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum, bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak pişmanlık duymadığımı belirtir, seni, annemi, ağabeyimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım...
Oğlun Deniz Gezmiş. Merkez Cezaevi
"Sana ben her zaman için müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni...Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Baba, biz Türkiye'nin ikinci Kurtuluş savaşçılarıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da... Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi... Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları... Düşün baba; Bugün hükümet işini, gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdadırlar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız. Size sesleniyorum ki bu Türkiye'de ben ve benim gibilerin olacağına ve bizim izimizde tam bağımsız Türkiye için çalışacaklarına var gönlümle inanıyorum..."
28 Ocak 1971 Deniz Gezmiş _________________ Sevmeyelim de,Taşa mı Dönelim? |
|
| Başa dön |
|
 |
Google Reklamlar!

Durum :
|
Tarih: Pts May 05, 2008 21:50 Mesaj konusu: Reklamlara en fazla tıklayana adminlik verilecektir :) |
|
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
EmeK Yönetici
|
Tarih: Pts May 05, 2008 21:51 Mesaj konusu: |
|
|
En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim,
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun,
Ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun! _________________ Tanrı kanar mı bunlara ? |
|
| Başa dön |
|
 |
Taraftar Yönetici

Kayıt: 09 Şub 2006 Mesajlar : 2220 Durum : Çevrimdışı Konum: SafranboLu
|
Tarih: Pts May 05, 2008 23:32 Mesaj konusu: |
|
|
Deniz, Yusuf, Hüseyin Abilerimi Saygıyla Anıyorum..
Can Babanın mısraları herşeyi özetlemiş zaten abi. hele bide onu sesiyle dinleyin.  _________________ Duymadığım Kalmadı; Kalmayanı Duydum Aklım Almadı..! |
|
| Başa dön |
|
 |
EmeK Yönetici
|
Tarih: Sal May 06, 2008 0:27 Mesaj konusu: |
|
|
Sana bakmak suya bakmaktır Deniz'im. Mahir'i, Ulaş'ı, Erdal'ı da unutmadan Tunca'm... _________________ Tanrı kanar mı bunlara ? |
|
| Başa dön |
|
 |
devils_gfb sevgiye engel değil ki mesafeler
Kayıt: 02 Hzr 2007 Mesajlar : 684 Durum : Çevrimdışı Konum: orada-burada-heryerde-genc fb
|
Tarih: Sal May 06, 2008 22:01 Mesaj konusu: |
|
|
olaydım olaydım oy
okur yazar olaydım oy
DENİZ mahkemeye düşmüş
avukatı ben olaydım oy _________________ ÖYLE BİR SEVGİ Kİ TARİF EDİLMEZ...GENC FBLİLER |
|
| Başa dön |
|
 |
RadikaL West Ham United.. | Yönetici |

Kayıt: 10 Oca 2007 Mesajlar : 533 Durum : Çevrimdışı Konum: Kutsal topraklardan..
|
Tarih: Çrş May 07, 2008 14:07 Mesaj konusu: |
|
|
3 fidan.
perşembe akşamı herhalde bunun için bı yayın yaparlar siyasey meydanı veyahut 32. gunde .. _________________ terketmedi sevdan beni.. |
|
| Başa dön |
|
 |
cem1925
Kayıt: 27 Eyl 2006 Mesajlar : 3856 Durum : Çevrimdışı Konum: ıssız kuytu köşelerden and olsunki DÖNCEĞİZ !!!
|
Tarih: Cum May 09, 2008 9:10 Mesaj konusu: |
|
|
son yıllara oranla busene daha kalabalık gecti 3 fidanın ölüm yılı _________________ düştük işte amatöre terkedenler .......... !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
sparow Yönetici
Kayıt: 18 Tem 2006 Mesajlar : 1806 Durum : Çevrimdışı Konum: kralına giden yerden
|
Tarih: Cum May 09, 2008 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
geçmişin değeri daha iyi anlaşıldı bu sene ki anma etkinliklerinde. _________________ ŞEREF' inizle oynayın, HAKKI' nızla kazanın. |
|
| Başa dön |
|
 |
Seyy4h
|
Tarih: Pzr May 11, 2008 12:37 Mesaj konusu: |
|
|
Pek bi fikrim yok bu konuda ancak bi gün gerçekten geniş çaplı araştırmak istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz kitaplar olabilir mi ?
Cumhuriyet tarihinin en karışık dönemlerinden birisi _________________ Şampiyonluk Kimin UmurundA ? Sami Yen'de Omuz OmuzA ! |
|
| Başa dön |
|
 |
sparow Yönetici
Kayıt: 18 Tem 2006 Mesajlar : 1806 Durum : Çevrimdışı Konum: kralına giden yerden
|
Tarih: Pzr May 11, 2008 13:29 Mesaj konusu: |
|
|
Nihat Behram ın Darağacında Üç Fidan kitabını okuyabilirsin kardeşim. _________________ ŞEREF' inizle oynayın, HAKKI' nızla kazanın. |
|
| Başa dön |
|
 |
|